Vidste du, at du kan få tilskud til din efter- og videreuddannelse?
Er der ikke plads i budgettet til det kursus eller den uddannelse, du kunne ønske dig, har du mulighed for at søge om økonomiske midler gennem en kompetencefond. Der er gode muligheder for at opnå tilskud, hvad enten du er i job eller ledig – også i forhold til uddannelsesaktiviteter, der ikke er på de såkaldte positivlister.
Hvor kan jeg søge om kompetencemidler?
Nedenfor finder du information om nogle af de store kompetencefonde og lidt praktiske råd om ansøgningsprocessen.
For dig, der er ansat i Staten: Den Statslige Kompetencefond
Fonden er aftalt i overenskomstforliget mellem de statslige overenskomstparter. Den er til for dig, der er ansat i staten. Blandt fondens puljer er:
Du kan ansøge om støtte til kompetenceudvikling, selvom aktiviteten ikke fremgår af positivlisten. Kravet er, at aktiviteten opfylder betingelserne for støtte, og at overenskomstparterne prioriterer det.
Du kan læse mere og ansøge hos Den Statslige Kompetencefond her.
For dig, der er ansat i en kommune: Den Kommunale Kompetencefond
For at kunne få tilskud fra Den Kommunale Kompetencefond skal du være kommunalt ansat, og du skal være omfattet af en overenskomst mellem KL og en af de faglige organisationer, der er med i aftalen som f.eks. BUPL, Dansk Socialrådgiverforening, FOA – Fag og Arbejde, Forhandlingskartellet, HK Kommunal, Socialpædagogernes Landsforbund og AC Akademikerne.
Er du og dine kollegaer interesseret i en uddannelse tilrettelagt og afholdt i egen kommune, er det også muligt at søge om økonomisk støtte hertil.
Du kan ansøge om støtte til kompetenceudvikling, selvom aktiviteten ikke fremgår af positivlisten. Din ansøgning vil i disse tilfælde blive behandlet af partnere.
Du kan læse mere og ansøge hos Den Kommunale Kompetencefond her.
Social- og Boligstyrelsens fonde
Social- og Boligstyrelsen har løbende en række aktuelle puljer, du kan søge på social- og ældreområdet samt boligområdet. Målgruppen for puljerne varierer og kan f.eks. omfatte institutioner og afdelinger for udsatte børn og unge, private eller frivillige organisationer og kommunale, regionale, private og selvejende socialpsykiatriske botilbud.
På denne side kan du holde øje med, hvilke puljer der er åbne for ansøgninger.
Andre muligheder for støtte til efter- og videreuddannelse
Der findes en række andre kompetencefonde og –puljer. Vi anbefaler derfor, at du spørger din fagforening og/eller din arbejdsgiver til råds, hvis du er i tvivl om, hvor du kan søge om kompetencemidler.
Er du fx medlem af Gymnasieskolernes Lærerforening, kan du søge GL’s efteruddannelsespulje om dækning af kursusafgift. Du kan søge om tilskud op til 6.000 kr. pr. år.
Du kan læse mere om GL’s efteruddannelsespulje her.
Dafolo kan desværre ikke hjælpe med udarbejdelse af din ansøgning. Har du spørgsmål til udarbejdelse af ansøgningen, anbefaler vi, at du kontakter den aktuelle fond direkte. Vi deler naturligvis meget gerne vores erfaringer fra samarbejder med kunder, der har benyttet muligheden for at få økonomisk tilskud til deres kompetenceudviklingsforløb med os.
Lad dig inspirere - viden med tilskud
Vi udbyder et stort antal kurser og uddannelser, der retter sig mod den pædagogiske praksis i dagtilbud, skoler og ungdomsuddannelser. De faglige fokusområder omfatter blandt andet mellemformer, Universal Design for Learning, co-teaching, pædagogisk ledelse, kognitiv vejledning og pædagogisk støtte til sårbare børn og unge. På denne side finder du datoer og beskrivelser af vores kurser og uddannelser.
Vores team af konsulenter tilbyder kompetenceudvikling gennem forløb, kurser, læringsdage, sparring og observationer. Forløbene tilrettelægges med udgangspunkt i jeres aktuelle udfordringer og ønsker til faglig vinkel. Vi har tætte relationer til praksis, og vores konsulenter er opdateret med de nyeste tendenser inden for pædagogik og læring fra såvel ind- som udland. Du får derfor sparring, undervisning og rådgivning på et højt fagligt niveau. Find inspiration til jeres næste kompetenceudviklingsforløb her.