Gem dette til senere.

 

*
Send til mail!

Mange tak

ÅBEN WORKSHOP

Åben workshop: Hjernesmart pædagogik

03. april, 2018
Viborg

Der er sket en rivende udvikling inden for hjerneforskningen de seneste år

Anette Prehns speciale er at bygge bro mellem hjerneforskning og virkelighed og formidle hjernens spilleregler, så de kan forstås og bruges til noget. Hun bryder gerne ud i sang for at forklare vanskelige sammenhænge enkelt – og hun opfinder redskaber og metaforer, der er lette at forstå, huske og anvende. 

På denne dag inviteres du som deltager til – på en legende, nærværende og humoristisk måde – at supplere og videreudvikle din pædagogiske kunnen og erfaring i lyset af hjernens logikker. Du får en masse konkrete redskaber og ideer med hjem, der kan inspirere dig til at gå nye veje i samspillet med børn – særligt i de situationer, der ofte driller.

Målgruppe
Pædagoger, lærere og ledere i institutioner, som arbejder med børn i alderen 3-16 år.

Om dagens underviser
Anette Prehn (1975) er sociolog, prisvindende underviser, foredragsholder og forfatter til en række bøger om hjernens spilleregler. Hun har blandt andet skrevet de populære Hjernesmart-bøger. Anettes drivkraft ligger i at gøre svære ting enkle, at eksperimentere med små skridt, der gør en stor forskel, og at skabe synergi på tværs af det, der betragtes som forskellige discipliner. Hun mestrer den særlige kunst at forklare svær viden på en enkel og jordnær måde, så den let kan forstås, huskes og gøre gavn i menneskers hverdag. 

Anette er forfatter til Hjernesmart pædagogik (Dafolo 2015), og sammen med hjerneforsker Kjeld Fredens har hun skrevet bøgerne Coach dig selv – og få hjernen med til en forandring (Gyldendal 2010) og Play Your Brain (Marshall Cavendish 2011). Desuden er hun forfatter til bøgerne Hjernesmarte børn (Peoples Press 2015) og Hjernesmart ledelse (Peoples Press 2016) samt et sæt Hjernesmarte plakater (5 stk. A2-plakater, Dafolo 2017).

Senest har hun udgivet en serie minibøger kaldet ”Hjernevenner”, som er skrevet, så de kan forstås og bruges fra 10 år og opefter.

Lærere, pædagoger og skoleledere kalder Anette Prehns bog Hjernesmart pædagogik for en kæmpe øjenåbner”, der “bør ligge på ethvert natbord!” Og flere eksperter har udtalt sig mere end positivt om serien ”Hjernevenner”. 

Lola Jensen, familievejleder, om serien Hjernevenner: ”Jeg er begejstret for Anette Prehns små, skønne bøger om hjernens finurligheder og muligheder.” 

Troels W. Kjær, hjerneforsker, overlæge, professor, om minibogen Stierne i hjernen: ”Kan varmt anbefales.” 

Per Schultz Jørgensen, professor, om minibogen Bliv ven med hjernens amygdala: “Et rigtig godt redskab til at styrke børns robusthed.” 

Louise Klinge, ph.d., skoleforsker og forfatter, om minibogen Gør hjernen til en medspiller: ”Anette Prehn er en fantastisk og menneskeklog formidler.”

Søren Berg, associeret professor, søvnmedicinsk specialist, om minibogen Sov dig til en bedre hjerne: ”En let tilgængelig og informativ lille bog om søvn og gode søvnvaner.” 

 

Åben workshop afholdes også i Kolding den 4. april 2018. 

Download detaljeret program her.

Program - 3. april 2018, Viborg

09.00 - 09.30

Registrering og kaffe

09.30 - 09.40

Velkomst

v. Dafolo

09.40 - 12.00

Tema1:

Arbejdshukommelsen: Hvorfor børn og unge intet lærer, hvis den er fyldt – og hvordan du tager ledelsen i at aflaste og udfordre den i hverdagen.

Pause med forfriskninger. 

 

Tema 2: 


Selvdirigeret neuroplasticitet: Hvad er det for noget – og hvordan gør du hjernen til en medspiller i praksis?

v. Anette Prehn

12.00 - 13.00

Frokost

13.00 - 15.30

Eftermiddagsprogram
v/ Anette Prehn


TEMA 3:

Hvorfor enhver med pædagogisk ansvar med fordel kan tage ”sort bælte i amygdalahåndtering” … og inspirere børn til det samme. Amygdala er kendt som hjernens alarmklokke, og den kan aktiveres, når vi (både børn og
voksne) føler os truet eller står over for en svær situation. 


Pause med forfriskninger
 

TEMA 4:

Pandelapsgymnastik – hvordan du stimulerer det, og hvorfor det er så vigtigt! Pandelapperne kaldes også for ”hjernens boss”. Det er her vores såkaldte eksekutive funktioner har hjemme, hvilke gør os til reflekterende og handlende mennesker.

15.30

Tak for i dag!

 

Vi forbeholder os ret til ændringer i programmet. 

Praktiske oplysninger om konferencen

Tidspunkt: 3. april 2018, kl. 9.00 - 15.30
Konferencested: Viborg Golf Hotel, Hans Tausens Vej 2, 8800 Viborg. 
Pris: 2.198,- kr. ekskl. moms. Der ydes 10 % rabat ved 3 tilmeldinger fra samme institution (samlet tilmelding).
Tilmelding: Bindende tilmelding senest 22. marts 2018.(forlænget fra 1. marts 2018).

Gave til de hurtige:
Tilmeld dig inden den 5. februar 2018 og få kr. 200,- i rabat samt et sæt Hjernesmarte plakater af Anette Prehn. 

Yderligere oplysninger
Dorte Kristensen, telefon 9620 6666, e-mail forlag@dafolo.dk 

Hvad har du på hjerte?

 

 

*
*
*
*
Send!

Vi vender tilbage med et svar så hurtigt, vi kan!

Mange tak for din besked.