Gem dette til senere.

 

*
Send til mail!

Mange tak

KONFERENCE

Dagtilbudskonference Skal vi lege?

24. oktober, 2019
Billund

Bliv introduceret til den styrkede pædagogiske læreplan og særligt dens fokus på leg

Introduktion:

Legen er kommet i fokus i den styrkede pædagogiske læreplan, og den har fået en central betydning for den retning, danske dagtilbud skal udvikle sig i. Derfor vil vi på denne dag sammen se nærmere på, hvad leg er, hvorfor det er godt at lege, og hvordan man kan lege – både når man er voksen og barn.

Deltagerne på denne konference vil:

  • Blive klogere på leg som begreb og fænomen
  • Få indblik i, hvorfor leg er vigtigt
  • Få masser af inspiration til konkrete lege
  • Få lov at lege selv!

Målgruppe:

Konferencen henvender sig til pædagoger og pædagogiske konsulenter og andre med interesse for en god og legende hverdag i de danske dagtilbud.

På konferencen møder du:

  • Helle Marie Skovbjerg, ph.d., Professor, LAB for Leg og Design, Designskolen Kolding.
  • Mathias Poulsen, er cand. mag. i medievidenskab, selvstændig legeaktivist, stifter af CounterPlay legefestivalen og initiativtager til Den Danske Legetænketank.
  • Katrine Andersen, cand.scient i idræt og lærer. Bevægelseskonsulent og forfatter til legebøger og bøger om børn i bevægelse og leg.


Download detaljeret program her.

Program - 24. oktober 2019, Lego House i Billund

08.30-09.00

Tjek ind samt kaffe/te og morgenmad 

09.00-09.15

Velkomst og praktiske beskeder og introduktion til dagens tema

v/Dafolo

09.15-10.30

Hvad er leg? 

v/Helle Marie Skovbjerg
Med udgangspunkt i ideen om, at legen er en særlig stemning, som vi deler med hinanden, skal denne talk diskutere, hvordan legen er en central almenmenneskelig erfaring, der gør det muligt for os at undersøge, hvordan det er at være menneske. Det betyder også, at legen ikke kun hører barndommen til, men derimod er noget, vi som samfund bør værne om – hele livet. Det er derfor helt centralt, at vi skaber de bedste betingelser for, at legen kan leve – mange steder, med mange udtryksformer og med mange materialer.

10.30-10.45

Pause med te, kaffe og frugt

10.45-11.30

Skal vi lege?

v/Mathias Poulsen
Vi mennesker kan næppe trives uden leg, hverken som børn eller voksne. Leg er derfor heller ikke noget, vi vokser fra, men tværtimod følger legen os gennem hele livet – hvis vi vel at mærke giver den lov. Det kræver øvelse at blive god til at lege, og en veludviklet legepraksis er både afgørende for vores eget velbefindende og for, at vi kan forstå og skabe rum for børns leg. Dette oplæg fremhæver legens betydning for det gode liv, og lægger op til deltagernes efterfølgende legeoplevelser.

11.30-13.30

Frokost og leg i Lego House

Efter frokost følges vi rundt i huset i grupper anført af en play agent, der giver inspiration til gode lege, man kan lege med børn i 0-6-års-alderen.

13.30-14.00 

Var legen god?

v/Mathias Poulsen
Her bevæger vi os ind i en fælles, faciliteret refleksionsproces, hvor vi undersøger den leg, der netop har udfoldet sig. Hvis vi vil tage legen seriøst og forstå legens dynamikker, så skal vi huske at lege, men vi skal også øve os i at reflektere over og tale om leg. Vi skal finde de ord og det sprog, der kan favne legen uden at kvæle den. Det styrker vores forståelse af leg, og det klæder os på til sagligt at argumentere for, hvorfor legen skal have plads. Hvilke ord kan vi sætte på de lege, vi netop har leget? Hvilke stemninger kom vi i? Hvordan føltes det? Var legen god?

14.00-15.00

Kom – vi skal lege!

v/Katrine Andersen
Med afsæt i konkrete lege og bevægelsesaktiviteter for børn i dagtilbud, kobler jeg i dette oplæg praksis med teori med fokus på, hvilke muligheder voksenorganiserede lege og bevægelsesaktiviteter skaber for børns udvikling, trivsel og legeglæde. 

15.00

Tak for i dag samt kage og kaffe – og mulighed for at opleve Lego House på egen hånd (til kl. 16.00, hvor det lukker).

 

Vi forbeholder os ret til ændringer i programmet.

Praktiske oplysninger om konferencen

Tidspunkt: 24. oktober 2019, kl. 08.30-16.00.

Konferencested: Lego House, Ole Kirks Vej 1, 7190 Billund

Pris: 2.198,- kr. ekskl. moms. Der ydes 10 % rabat ved 3 tilmeldinger fra samme institution (samlet tilmelding).
Tilmelding: Bindende tilmelding fra den 24. september 2019.

Tilmeld dig inden den 3. juli 2019 og få kr. 300,- i rabat. 

Efter tilmeldingsfristen kan du forhøre dig om eventuelt ledige pladser på forlag@dafolo.dk. Se yderligere betingelser i detaljeret indbydelse. 

Yderligere oplysninger
Dorte Kristensen, telefon 9620 6666, e-mail forlag@dafolo.dk 

 

Hvad har du på hjerte?

 

 

*
*
*
*
Send!

Vi vender tilbage med et svar så hurtigt, vi kan!

Mange tak for din besked.