2-dages kursus d. 15. – 16. september 2025
Den motiverende samtale er en tilgang til at tale om forandringer, der virker. Metoden er internationalt anerkendt og virksom på tværs af en lang række områder. Kurset stiler mod at gøre dig endnu bedre til at tale med unge, der ser ud til at mistrives, og hjælpe dem med at skabe indre motivation for forandring. Fx unge med en høj fraværsprocent, et misbrug eller afbrudte uddannelser bag sig.
I arbejdet med unge kommer man nemt til at være den, der argumenterer for forandring, mens den unge argumenterer imod. Den motiverende samtale giver dig redskaber til at undgå dette og i stedet – på en empatisk og støttende måde – at hjælpe den unge til at fremkalde og afklare egne overvejelser om forandringer.
I den motiverende samtale gøres den unge til en aktiv og ansvarlig medspiller for egen udvikling og trivsel. Som professionel understøtter du, at samtalen er med til at styrke den unges ressourcer og tro på egne evner. Dermed øger du sandsynligheden for, at den unge gennemfører nødvendige forandringer.
Kurset er praksisrettet, og der veksles mellem undervisning, demonstrationsvideoer og øvelser.
Formålet med kurset
At du kvalificeres til at gennemføre den motiverende samtale og hermed får lettere ved at hjælpe unge med at fremkalde og afklare egne overvejelser om forandringer, som vil være de bedste for den unge.
Dit udbytte
- Du får et grundigt kendskab til teorier om motivation og forandring.
- Du får redskaber og teknikker til at komme uden om modstand, så du kan hjælpe de unge med at ændre uhensigtsmæssige vaner og lave positive livsforandringer.
- Du får redskaber til at ‘modstå ordnerrefleksen’ og i stedet hjælpe den unge til selv at blive afklaret omkring, hvad der er bedst for ham eller hende.
- Gennem træning bliver metoderne i den motiverende samtale så velkendte for dig, at du rutinemæssigt kan anvende dem i samtaler med unge og hermed gøre samarbejdet med den unge professionelt og konstruktivt.
Målgruppe
Kurset henvender sig til vejledere, undervisere, mentorer, sagsbehandlere, coaches m.fl., der ønsker bedre redskaber til at skabe motivation, gå-på-mod og forandringslyst hos udfordrede unge.
Program
1. dag undervises der fra kl. 10.00 – 16.30.
Fælles middag om aftenen (også for ikke-overnattende, hvis det har interesse)
2. dag undervises der fra kl. 9.00 – 15.30
Dafolo forbeholder sig retten til eventuelle ændringer i programmet
UNDERVISER
Malene Klindt Bohni er uddannet psykolog og specialiseret i udredning og behandling af OCD, angst og traumer. Hun har derudover bred erfaring med en lang række andre psykologiske problemstillinger, herunder depression og stress. Malene arbejder som privatpraktiserende psykolog, er autoriseret af Dansk psykolognævn og tilbyder terapiforløb for børn, unge og voksne med psykiske vanskeligheder, samt rådgivning til familier og pårørende. Desuden har hun en to-årig efteruddannelse i kognitiv terapi.
TID
15. – 16. september 2025
Dag 1 undervises der fra kl. 10.00 – 16.30
Fælles middag om aftenen (også for ikke-overnattende, hvis det har interesse)
Dag 2 undervises der fra kl. 9.00 – 15.30
STED
HUSET Middelfart, Hindsgavl Allé 2, 5500 Middelfart
PRIS
- Kr. 5.895 (uden overnatning)
- Kr. 6.295 (overnatning i delt dobbeltværelse)
- Kr. 6.695 (overnatning i enkeltværelse)
Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms og energi- og miljøbidrag.
RABAT
Ved samlet tilmelding af tre eller flere deltagere ydes der 15% rabat.
TILMELDING
Tilmeldingsfrist d. 13. august 2025
TILMELD DIG HER
Vi glæder os til at se dig!
Har du flere spørgsmål?
Vi vil altid gerne hjælpe dig med at sikre, at du finder det kursus eller den uddannelse, der passer præcis til dig. Kontakt os på forlag@dafolo.dk eller telefon 9620 6666.
***
Tilmeldingerne registreres i den rækkefølge, de modtages. Bekræftelse og faktura sendes efter tilmeldingsfristens udløb. Vi gør opmærksom på, at tilmeldingen er økonomisk bindende fra tilmeldingsfristens udløb. Pladsen kan altid overdrages til en kollega.
Vi forbeholder os ret til ændringer.