2-dages kursus d. 18. – 19. august 2025
“Jeg siger ikke noget i timerne – for hvad nu hvis det er forkert.”
“Jeg går ikke hen til de andre. Måske kan de ikke lide mig.”
“Jeg tror altid, at det går galt.”
Angsten har mange forskellige ansigter. Lige fra panikangst og social fobi til præstations- og eksamensangst. Angsten kan være svær at få øje på, da den unge ofte prøver at skjule den ved at undgå at konfrontere angsten.
Fælles for alle former for angst er, at angstfyldte situationer ikke skal undgås. De skal undersøges, udfordres og afprøves. Undgåelsesadfærd fastholder troen på, at det er farligt fx at holde et oplæg for klassen. Det vedligeholder angsten. Udover undgåelsesadfærd udvikler de fleste med angst en sikkerhedsadfærd, som er noget, man gør i de frygtede situationer for at imødegå angsten eller forhindre, at det frygtede sker. Også dette er paradoksalt nok med til at vedligeholde angsten.
Vejledere, undervisere, mentorer m.fl. skal ikke behandle de angstramte unge, men afhjælpe hverdagsangst. Det kan gøres ved at støtte den unge i at udfordre angsten med små skridt, så den unge får tillid til sig selv. Samtidig skal man opfordre unge med svær angst til at søge behandling, da tidlig opsporing giver en forbedret behandlingseffekt. Endelig skal man støtte unge, der er i behandling for angst; støtte dem i at gå imod undgåelses- og sikkerhedsadfærden, hvilket er den mest effektive behandling.
Kurset er praksisrettet, og der veksles mellem oplæg, praktisk færdighedstræning, diskussioner og videodemonstrationer.
Formålet med kurset
At du kvalificeres til at yde en støttende og vejledende indsats over for angstramte unge, så de kan fastholdes i eller tilskyndes til at påbegynde en uddannelse.
Dit udbytte
- Du får et grundigt kendskab til de mest udbredte former for angst blandt unge.
- Du får indsigt i, hvordan angst opstår, og hvad der vedligeholder den.
- Du får kendskab til centrale begreber i kognitiv behandling af angst, herunder hvordan man kan udfordre negative og bekymrende tanker.
- Du får kendskab til eksponering og adfærdseksperimenter.
- Du lærer, hvordan du opdager angsten, og hvordan du bedst støtter den angstramte.
- Du får afprøvet alle de metodiske færdigheder, redskaber og teknikker i praksis, som du præsenteres for.
Målgruppe
Kurset henvender sig til vejledere, undervisere, mentorer, elevcoaches og andre, der gerne vil blive bedre til at støtte unge, der er udfordret af angst.
Program
1. dag undervises der fra kl. 10.00 – 16.30.
Fælles middag om aftenen (også for ikke-overnattende, hvis det har interesse)
2. dag undervises der fra kl. 9.00 – 15.30.
Dafolo forbeholder sig retten til eventuelle ændringer i programmet.
Bog
Bogen Støt unge med angst af Malene Klindt Bohni er inkluderet i kursusprisen. Bogen sendes ud til dig, der deltager på onlinekurset.
UNDERVISER
Malene Klindt Bohni er uddannet psykolog og specialiseret i udredning og behandling af OCD, angst og traumer. Hun har derudover bred erfaring med en lang række andre psykologiske problemstillinger, herunder depression og stress. Malene arbejder som privatpraktiserende psykolog, er autoriseret af Dansk psykolognævn og tilbyder terapiforløb for børn, unge og voksne med psykiske vanskeligheder, samt rådgivning til familier og pårørende. Desuden har hun en to-årig efteruddannelse i kognitiv terapi.
TID
18. – 19. august 2025
Dag 1 undervises der fra kl. 10.00 – 16.30
Fælles middag om aftenen (også for ikke-overnattende, hvis det har interesse)
Dag 2 undervises der fra kl. 9.00 – 15.30.
STED
HUSET Middelfart, Hindsgavl Allé 2, 5500 Middelfart
PRIS
- Kr. 5.895 (uden overnatning)
- Kr. 6.295 (overnatning i delt dobbeltværelse)
- Kr. 6.695 (overnatning i enkeltværelse)
Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms og energi- og miljøbidrag.
RABAT
Ved samlet tilmelding af tre eller flere deltagere ydes der 15% rabat.
TILMELDING
Tilmeldingsfrist d. 18. juni 2025 (Bindende tilmelding fra 18. juni 2025)
TILMELD DIG HER
Vi glæder os til at se dig!
Har du flere spørgsmål?
Vi vil altid gerne hjælpe dig med at sikre, at du finder det kursus eller den uddannelse, der passer præcis til dig. Kontakt os på forlag@dafolo.dk eller telefon 9620 6666.
***
Tilmeldingerne registreres i den rækkefølge, de modtages. Bekræftelse og faktura sendes efter tilmeldingsfristens udløb. Vi gør opmærksom på, at tilmeldingen er økonomisk bindende fra tilmeldingsfristens udløb. Pladsen kan altid overdrages til en kollega.
Vi forbeholder os ret til ændringer.