Hvorfor kan det være så svært at tro på sig selv i ungdomstiden?
Lavt selvværd og selvkritik er et hæmmende problem for en stor gruppe unge. Den seneste skolebørnsundersøgelse fra 2022 viser, at hele 50 % af pigerne i 9. klasse scorer lavt på de spørgsmål, der omhandler deres selvværd. Hos drengene er det 21 % for samme aldersgruppe. Omkring halvdelen af pigerne og en femtedel af drengene bliver altså dagligt påvirket af en dårlig selvværdsfølelse.
Når du møder et ungt menneske med lavt selvværd, har du sikkert oplevet en trang til at sige: ”Du er god nok, som du er!” eller ”Du skal bare tro lidt mere på dig selv!” Men selvom intentionen er god og velmenende, er sådanne udtalelser sjældent nok til at ændre på et ungt menneskes selvopfattelse. Selvværd kan ikke påføres udefra men skal modnes og vokse indefra.
På dette kursus bliver du præsenteret for, hvordan du med en coachende tilgang og et kognitivt afsæt kan arbejde med unge mennesker og deres selvforståelse. Du får baggrundsviden og redskaber til at styrke unge menneskers selvværd ved brug af kommunikation, samtaler og små øvelser.
Formål med kurset
Kurset har til formål at give kursisterne viden og redskaber til at spotte og hjælpe unge mennesker med selvværdsproblematikker samt til at kunne facilitere samtaler og øvelser, der kan medvirke til styrkelse af unges selvværd.
Dit udbytte
- Introduktion til unge og deres ungdomsliv.
- Viden om selvværd og selvværdsproblematikker.
- Opmærksomhedspunkter til at spotte lavt selvværd hos unge.
- Samtaler om unge og deres selvforståelse.
- Træning af omsorgsgivende og støttende samtaleteknikker.
- Øvelser der kan styrke selvværdet.
Målgruppe
Kurset henvender sig til undervisere, pædagoger, vejledere, mentorer og andre fagprofessionelle, der ønsker at hjælpe unge mennesker med selvværdsproblematikker.
Fakta om kurset
- Forplejning under hele kurset
- Kursusbevis efter endt kursus
- Fysisk kursusmappe
- Maks. 26 deltagere
- Mulighed for grupperabat
UNDERVISER
Grethe Lindbjerg Sørensen har arbejdet med unge mennesker og deres trivsel i mere end 20 år. Hun er selvstændig teenagecoach, forfatter og foredragsholder. Tidligere har Grethe gennem en årrække arbejdet som lærer og vejleder på en efterskole. Hun er bl.a. uddannet kommunikationsterapeut og uddannelsesvejleder og har derudover en række supplerende kognitive kurser. Selvværd, trivsel, livsglæde kombinereret med kognitiv forståelse er vigtige fokuspunkter for Grethe, uanset om det drejer sig om coaching af unge, rådgivning af forældre eller formidling af viden til unge, forældre og fagprofessionelle via bøger, undervisningsmaterialer, foredrag eller kurser.
TID
4. december 2024, kl. 9.30 - 16.00
STED
HUSET Middelfart, HindsGavl Allé 2, 5500 Middelfart
PRIS
Kr. 2.345 inkl. forplejning og ekskl. moms og energi- og miljøbidrag
TILMELDING
Tilmeldingsfrist d. 4. november 2024
TILMELD DIG HER
Vi glæder os til at se dig!
***
Tilmeldingerne registreres i den rækkefølge, de modtages. Bekræftelse og faktura sendes efter tilmeldingsfristens udløb. Dafolo forbeholder sig retten til at aflyse konferencer, kurser og uddannelser ved for få tilmeldinger. Vi gør opmærksom på, at tilmeldingen er økonomisk bindende fra tilmeldingsfristens udløb. Pladsen kan altid overdrages til en kollega.
Hvis en oplægsholder forhindres i at gennemføre oplægget af årsager, som ligger uden for Dafolos kontrol (f.eks. pludseligt opstået sygdom), vil vi forsøge at finde en anden oplægsholder, men kan blive nødsaget til at aflyse oplægget.