Gem dette til senere.

 

*
Send til mail!

Mange tak

Presse

Dafolo tager de første skridt hen imod et grønnere hovedkontor

20. maj, 2021

Dafolo indgår grønne og bæredygtige samarbejder med ”Vild med vilje” og Knivholt skovrejsning.

Dafolo ønsker at påtage sig et ansvar for det samfund, vi er en del af. Såvel lokalt, som nationalt. Retningslinjerne for Dafolos samfundsansvar kommer til udtryk i en række principper og konkrete tiltag. En af disse aktiviteter er en lokal indsats i samarbejde med foreningen Vild Med Vilje, der bidrager til at øge biodiversiteten gennem etablering af vilde naturarealer omkring virksomhedens hovedkontor i Frederikshavn. Vild Med Vilje-arealerne er desuden med til at minimere ressourcerne til pleje og vedligehold og bidrager samtidig til en smuk naturoplevelse med blomster, urter og sommerfugle.

Den kommende tid vil blomster og urter vokse frem

Græsarealerne bag Dafolos hovedkontor har hidtil været slået ugentligt, men 1.500 m2 vil fremover kun blive klippet ca. to gange årligt, og afklippet vil blive samlet op. Plænen var i udgangspunktet overvejende artsfattig og domineret af græs og plænekransemos, derfor har vi valgt at fjerne græstørven og udså en frøblanding med hjemmehørende plantearter. I de mest næringsfattige og saltpåvirkede dele af plænen nærmest kantstenen vokser der dog røllike, lancet vejbred, almindelig kongepen, håret høgeurt og bidende stenurt naturligt, så de dele af plænen lader vi udvikle sig naturligt.

”Ved at være med i projektet ”Vild med vilje” tager vi et første skridt hen imod et grønnere hovedkontor. Vi går til projektet med ydmyghed, og vi er klar over, at det et lille skridt, men vi skal starte et sted, og vi vil i fremtiden fortsætte arbejdet med at bidrage til klimaforbedringer og bæredygtighed." fortæller direktør Henrik Brandt

Foruden vilde blomster og urter, så vil Dafolos lille skovområde fortsat få lov til at udvikle sig vildt. Skoven er oprindeligt en lille anlagt park med mange forskellige træer og buske. Den har fået lov til at udvikle sig vildt over en årrække. Her vokser både nåletræer og løvtræer af såvel hjemmehørende som træer af eksotisk oprindelse. Her er mange spændende strukturer og levesteder: Stormvæltede træer og stående dødt ved til gavn for svampe, biller og fugle. Grene og gamle rodstumper får lov til at ligge. Store blomstrende krat af eksempelvis brombær, fjeldribs og mirabel.

Der er skabt terrænvariation med overskudsjord på udvalgte steder. Skoven har også små lysninger, der klippes lejlighedsvist. Rådyr bidrager med velkomne forstyrrelser. De nipper af krattet og skraber i moslaget, for at finde friske spirer.

   
     

En folkeskov på Knivholt

Gennem et samarbejde med Knivholt hovedgård og den lokale Frederikshavn Ishockey klubs Støtteforening bidrager Dafolo desuden til etablering af en folkeskov på Knivholt, som ligger tæt på Dafolos hovedkontor. Der er tale om i alt 6 hektar ny skov, som øger skovareal i kommunen og skaber bedre rammer for ude- og friluftsliv. Ved anlæggelse af skoven lægges der vægt på at standse tilbagegangen af biodiversitet, at bidrage til at nedbringe mængden af CO2 i atmosfæren og at skabe bedre rekreative muligheder.

”Vi glæder os til at følge fremspiringen af både blomster- og urter på arealerne omkring Dafolos hovedkontor og folkeskoven på Knivholt. Vi er glade for at kunne bidrage til biodiversiteten og til at nedbringe mængden af CO2.” fortæller Henrik Brandt afslutningsvist.

Vil du vide mere?

Hvad har du på hjerte?

 

 

*
*
*
*
*
Send!

Vi vender tilbage med et svar så hurtigt, vi kan!

Mange tak for din besked. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få gratis viden og nyheder direkte i din indbakke. Vi lover, du bliver inspireret.

Vælg dit interesseområde