Gem dette til senere.

 

*
Send til mail!

Mange tak

Presse

Pressemeddelelse: Internationalt partnerskab om kompetenceudvikling

10. oktober, 2018

Internationalt partnerskab om kompetenceudvikling i relation til den styrkede pædagogiske læreplan


Dagtilbudsområdet får nu en enestående mulighed for at løfte kompetencerne i arbejdet med implementering af den styrkede pædagogiske læreplan. Det sker i kraft af et nyt partnerskab mellem Dafolo og Challenging Learning om kompetenceudvikling inden for området.

Der er særdeles stor interesse for viden og læring om den styrkede pædagogiske læreplan blandt landets dagtilbud. I Dafolo har de seneste måneders interesse for bøger og materialer til brug for det praktiske arbejde med læreplanerne langt oversteget forventningerne. Det samme gælder tilmeldinger til åbne konferencer. Ifølge forlagsdirektør Peter Andersen hænger den store interesse sammen med, at de seneste ændringer i dagtilbudsloven giver rigtig god mening for dagtilbuddene. Peter Andersen forklarer: ”Fagpersoner i dagtilbuddene giver udtryk for stor lyst til at arbejde med etablering af et læringsmiljø, hvor leg, rutinesituationer, vokseninitierede aktiviteter m.v. giver børn mulighed for at trives, lære og være. Og denne motivation er en enestående forudsætning for at løfte kompetencerne”.

Dafolo og Challenging Learning arbejder med aktionslæring, flipped learning, løbende sparringer og taksonomier som nogle af de helt centrale tiltag, der sikrer fagligt udbytte, når kompetencerne inden for den styrkede pædagogiske læreplan skal styrkes. Tilrettelæggelse af læringsforløb, hvor deltagerne arbejder både før, under og efter selve læringsdagene sikrer den forankring, der er helt essentiel for børnenes leg, læring, udvikling, trivsel og dannelse.

Børne- og Socialministeriet anbefaler en struktur, der svarer til den netop form, både Dafolo og Challenging Learning allerede arbejder med i forhold til kompetenceudviklingsforløb. I Skanderborg Kommune har Challenging Learning eksempelvis i løbet af de seneste to år gennemført et forløb med fokus på at se læringen gennem børnenes øjne. Resultaterne taler for sig selv:”Dagtilbuddene i Skanderborg har virkelig formået at skabe en kulturændring, hvor de ansatte nu arbejder professionelt sammen omkring børnenes læring, udvikling og trivsel”, udtaler James Nottingham, direktør i Challenging Learning. 

Dafolo har igennem en årrække udgivet pædagogisk faglitteratur til og afholdt faglige konferencer for dagtilbudsområdet og har således indgående viden om pædagogisk udvikling samt dyb indsigt i praksis i de danske dagtilbud og i den styrkede pædagogiske læreplan. Engelske Challenging Learning har mange års erfaring med at støtte pædagoger og dagtilbudsledere i at udvikle engagerende læringsmiljøer med børnenes læring, udvikling og trivsel i centrum. Disse meget stærke kompetencer forenes nu i et partnerskab til glæde for landets daginstitutioner, der skal i gang med at realisere den styrkede pædagogiske læreplan. 


Yderligere information

Peter Andersen, Forlagsdirektør , Dafolo A/S: +45 2361 1548
Thomas Burston, Director of Strategic Operations, Challenging Learning: +44 1670 330036

Hvad har du på hjerte?

 

 

*
*
*
*
*
Send!

Vi vender tilbage med et svar så hurtigt, vi kan!

Mange tak for din besked. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få gratis viden og nyheder direkte i din indbakke. Vi lover, du bliver inspireret.

Vælg dit interesseområde