Gem dette til senere.

 

*
Send til mail!

Mange tak

Forlag og konsulenter

Skolerne står over for kæmpe opgave: Skal forventeligt indhente samtykke til test af elever

25. februar, 2021

Mandag den 1. marts 2021 åbner dele af samfundet op igen. For eleverne i grundskolens afgangsklasser i Nord- og Vestjylland betyder det, at de kan komme tilbage i klasseværelset, og på Bornholm kan alle skoleelever glæde sig til at få fysisk undervisning igen.

I forbindelse med genåbningen opfordrer Regeringen på det kraftigste, at alle elever fra 12 år og op lader sig teste to gange ugentligt.

Landets skoleledere forventer, at det vil kæve et samtykke fra forældrene:

”Vi forventer, at skolerne skal indhente samtykke fra forældrene til, at børnene testes. Om det bliver digitalt eller skriftligt, det ved vi ikke endnu, og vi ved heller ikke, hvordan sådan en erklæring skal se ud”, siger formand Claus Hjortdal, Skolelederforeningen.

/Ritzau/

Ny digital selvbetjeningsløsning sikrer indhentning af samtykke til test for COVID-19

I Dafolo IT har vi arbejdet hurtigt, og vi kan derfor tilbyde en selvbetjeningsløsning, som nemt og effektivt indsamler forældremyndighedsindehaverens samtykke.

I praksis logger forældre på Dafolos selvbetjeningsløsning med NemID, udfylder oplysninger i selvbetjeningsløsningen og afslutter med at underskrive med NemID eller Scribblesignering (signering direkte på touchskærm med mouse pen eller med mus på PC). Herefter sendes en krypteret mail med samtykket til kommunens funktionspostkasse. Kommunen distribuerer herefter samtykkeerklæringerne til de relevante skoler.

Selvbetjeningsløsningen kan anvendes på hvilken som helst device; smartphone, pc eller tablet.

I selvbetjeningsløsningen kan kommunen indsætte indlednings- og kvitteringstekst f.eks. information omkring håndtering af oplysningspligtenLøsninger fra Dafolo overholder altid GDPR og opfylder krav omkring webtilgængelighed.

Vi hjælper jer hurtigt i gang

Vi sidder allerede nu klar til at hjælpe jer med at implementere selvbetjeningsløsningen, så I hurtigt og smidigt kan tage hul på arbejdet med at indsamle samtykker til testning af skoleelever.

Kontakt os – så kommer vi hurtigt og nemt fra start!

Vil du vide mere?

Hvad har du på hjerte?

 

 

*
*
*
*
*
Send!

Vi vender tilbage med et svar så hurtigt, vi kan!

Mange tak for din besked. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få gratis viden og nyheder direkte i din indbakke. Vi lover, du bliver inspireret.

Vælg dit interesseområde