Gem dette til senere.

 

*
Send til mail!

Mange tak

4 (u)hyggelige tips til hvad du kan lave med børn til halloween

af Astrid Hjorth Balle - 30. oktober, 2019

Lige inden butikkerne skal til at bugne af alverdens julerier, skal de først lige bugne af skelethoveder, afskårne plastikfingre, zombiemasker og uhyggeligt slik: Halloween er over os, og det går ikke stille for sig. Hvis man, som mig, er ret let at skræmme, er halloween ikke lige det bedste i verden, men de fleste børn er jo vilde med det – ikke mindst ”slik eller ballade”-delen er nok et særligt højdepunkt på denne dag.

Rundt omkring på skoler og i dagtilbud pyntes der sikkert i disse dage (u)hyggeligt op med udskårne græskar, edderkopper, skeletter og andet, der leder tankerne hen på genfærd og ånder. Oprindeligt var det da også netop det, det var: en keltisk fest for ånder og genfærd. Siden hen er det blevet til en helgensfejring, eller allehelgensaften, som det hedder på dansk. Og det er faktisk helt samme ord: Det engelske ord halloween er en sammentrækning af All Hallow Even, og det betyder såmænd alle helgeners aften1.
 

Men hvad kan man så lave med børn til halloween? Det får du fire uhyggelige tips til her:

1. Spøgelsesbowling2 

Lav en pyramide af toiletruller, hvor I har klistret eller malet øjne og mund på, så de hvide ruller ligner spøgelser. Brug et lille rundt græskar som ”bowlingbold” til at vælte spøgelserne med. 

2. Uhyggelig føleleg3 

Lad børnene gætte, hvad der gemmer sig i skåle dækket af et klæde. Put snaskede og uhyggelige ting som kold havregrød, rå fisk og kildende fjer ned i. Alt er uhyggeligt, når man ikke kan se, hvad man putter fingrene ned i. 

Prøv også at lade børnene stikke hænderne ned i kogt pasta gemt under et klæde for at lede efter uhyggelige ting, en afskåren (plastik)finger, et øje eller måske en lille chokoladeedderkop. Det er altså ret uhyggeligt (og lidt ulækkert på den uhyggelige måde), skulle jeg hilse og sige.

3. Uhyggelige, men også rigtig søde krea-mumier4 

Det skal I bruge: toilet- eller køkkenruller, stofgarn, rulleøjne og lim.

Sno stofgarn omkring toiletrullen. Start med at binde en knude, så garnet sidder fast. Lim herefter øjnene fast og udstil herefter de fine mumier på frokostbordet til halloween. Hvis I har lyst, kan I jo eksperimentere med at gøre dem endnu mere uhyggelige med lidt rød maling mv. De kan laves sammen med selv de allermindste børn!

4. Fine ”syltetøjsglas-græskar-lysestager”5  

Disse lysestager er så fine til bordet ved halloween. 
Det skal I bruge: syltetøjsglas, orange maling, pensler, rulleøjne, sort karton, saks, lim, hvid dækkende tusch eller maling. 

Tanken er, at de skal males inden i med en pensel, men I kan også hælde maling derned, sætte låget på og lade børnene ryste malingen på, evt. ved hjælp af noget hårdt, som kan hjælpe med at ”ryste” malingen på plads. 

Herefter klippes en mund i sort karton, og hvide tænder (evt. med blod) males på munden. Herefter limes den på ydersiden af glasset, hvorefter der også limes øjne. Disse kan jo dog også males på eller klippes i karton, hvis I har mere lyst til det.

Bemærk i øvrigt, at nettet bugner af masser af gode tips og tricks til skattejagte, lege og gør det selv-halloween for både de mindste, små, store og voksne!

Vi ønsker jer en helt igennem uhyggelig aften!
 


1 Kilde: https://sproget.dk/raad-og-regler/artikler-mv/sprogligt-politikens-sprogklumme/28-oktober-2006/halloween-og-allehelgensaften/?exact_terms=halloween&inexact_terms=halloweens
2 Kilde: https://netto.dk/inspiration/din-hverdag/tips-og-tricks-til-en-sjov-halloween/
3 Kilde: https://netto.dk/inspiration/din-hverdag/tips-og-tricks-til-en-sjov-halloween/
  https://www.kreativmedungerne.dk/ide/mumier
4 Kilde: https://www.kreativmedungerne.dk/ide/halloween-lysestager

Hvad har du på hjerte?

 

 

*
*
*
*
*
Send!

Vi vender tilbage med et svar så hurtigt, vi kan!

Mange tak for din besked. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få gratis viden og nyheder direkte i din indbakke. Vi lover, du bliver inspireret.

Vælg dit interesseområde