Det nye Digital Post

- udnyt potentialet i det nye MeMo-format

Du har sikkert stiftet bekendtskab med begreberne ”Næste generation Digital Post” eller ”Det nye Digital Post”. Digitaliseringsstyrelsen har gennem længere tid arbejdet på den nye løsning, der erstatter den nuværende digital post-løsning og dermed indgår i det offentlige it-landskab.

MeMo-formatet giver nye muligheder

Den væsentligste ændring i det nye Digital Post er et nyt format for afsendelse og modtagelse af beskeder. Formatet kaldes Meddelelsesmodellen – eller blot MeMo. MeMo-formatet er mere avanceret end det gamle og åbner mulighed for en langt bedre håndtering af indgående post, klassificering af indhold og adressering til rette modtager. Samtidig understøttes overholdelse af GDPR, når meddelelser sendes på tværs af medarbejdere og myndigheder.

Frem til år 2023, er der ikke et krav om at lave noget om i forhold til det at sende Digital Post. De Digital Post-sendesystemer, som en myndighed bruger, bør kunne sende uændret gennem det nye Digital Post-system. Men som myndighed skal I selvfølgelig sikre jer, i dialog med jeres leverandører, at skiftet kan ske gnidningsfrit.

Som myndighed skal I dog have et eller flere Modtagesystemer, som kan modtage Digital Post i det nye MeMo-format. Der findes her ingen overgangsordning. Al den Digitale Post som en myndighed modtager vil være i MeMo-format. Som afsender kan man desuden risikere, at nogle elementer ikke kan konverteres til det nye system.

Derfor kan det være en ganske god ide at være på forkant og allerede nu starte arbejdet med at overgå til det nye MeMo-format.

Brug for rådgivning?

Vi kan hjælpe dig og din myndighed med en smidig overgang til det nye MeMo-format. Og med vores løsning får I et modtagersystem, der håndterer det nye MeMo-format, så I får en effektiv og smidig håndtering af digital post.

Vil du vide mere?

Hvad har du på hjerte?

 

 

*
*
*
*
*
Send!

Vi vender tilbage med et svar så hurtigt, vi kan!

Mange tak for din besked. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få gratis viden og nyheder direkte i din indbakke. Vi lover, du bliver inspireret.

Vælg dit interesseområde