Gem dette til senere.

 

*
Send til mail!

Mange tak

Lager og logistik

Kongelig belønningsmedalje til endnu en Dafolo-medarbejder

01. november, 2021

Grafisk trykker har været med på en rejse præget af teknologisk udvikling og løbende tilpasning af forretningen.

For godt et år siden fejrede vi en kollegas modtagelse af Den Kongelige Belønningsmedalje. I fredags var der igen medaljeoverrækkelse på vores hovedkontor på Suderbovej i Frederikshavn. Denne gang var modtageren Allan Andersen, der blev ansat som grafisk trykker den 1. august 1978 og i størstedelen af sit aktive arbejdsliv beskæftigede sig med grafisk produktion.

Gennem årene har Allan dermed oplevet Dafolos storhedstid som trykkerivirksomhed med op til 120 ansatte og en omsætning, der primært var baseret på salg af tryksager til offentlige myndigheder og erhvervsvirksomheder. I rollen som trykker betjente Allan med stor faglig stolthed en bred pallette af grafisk produktionsudstyr herunder offsetmaskiner, rotationsmaskiner, Heidelberg cylinder, vingeautomat, skæremaskiner og falsemaskiner.

Ved rundvisning af kunder, samarbejdspartnere og andre besøgende fortalte Allan meget gerne om de forskellige aktiviteter, der foregik i Dafolos grafiske produktion, hvor hans oprigtige faglige interesse tydeligt skinnede igennem.

I de mere end 40 år hvor Allan Andersen var en del af Dafolo, har den teknologiske udvikling ændret kundernes forbrug af trykte materialer, der i stadigt større omgang er blevet afløst af digitale løsninger. Som konsekvens solgte vi det grafiske forretningsområde i februar 2019, hvor Allan takkede ja til at blive en del af lager & logistik-afdelingen, hvor han blandt andet har været involveret i beslutningen om indkøb af en foliekrymper og efterfølgende implementering heraf.

Allans passion for det grafiske håndværk udleves nu i fritiden, hvor han er en del af værkstedet MoreMinds med base på Tversted Skole i Nordjylland. På det kreative og grafiske værksted mødes han med andre entusiaster omkring typografier, håndsats, papirproduktion og kreative grafiske løsninger med brug af traditionelle produktionsmaskiner. Således donerede Dafolo i forbindelse med frasalget af den grafiske produktion udstyr og maskiner til det grafiske værksted på Tversted Skole.

Efter eget valg havde Allan sidste arbejdsdag i Dafolo i december sidste år, så fejringen af hans modtagelse af den Kongelige Belønningsmedalje var en kærkommen anledning til gensyn med tidligere kollegaer samtidig med, at der blev sat punktum for 40 flotte år præget af en pligtopfyldende arbejdsindsats og et stort kollegialt engagement.

Vil du vide mere?

Hvad har du på hjerte?

 

 

*
*
*
*
*
Send!

Vi vender tilbage med et svar så hurtigt, vi kan!

Mange tak for din besked. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få gratis viden og nyheder direkte i din indbakke. Vi lover, du bliver inspireret.

Vælg dit interesseområde