SBSIP: Forsøg med attention-formatet - nu kan vi lave regler på AttentionObjektSamling

I Convergens har vi udvidet på en eksisterende beriger på SBSIP. Det er den beriger som kan pakke attention.xml ud og gøre indholdet tilgængeligt for SBSIPs regel-funktionalitet.

Udvidelsen gør, at man nu nemt kan lave regler der checker på indhold i den del af attention.xml som hedder AttentionObjektSamling. Det er dér hvor der er plads til op til 50 "rækker" af emnebeskrivende data.

Her er et eksempel på hvordan en attention.xml kan se ud

Attention.xml består af to hoved-dele:

  • AttentionFelter, som er seks felter man kan udfylde.
  • AttentionObjektSamling som er et område hvor man kan have mange gentagelser af Objekt.

Området med AttentionFelter har SBSIP hele tiden haft fint fat i. Det er nemt at lave en regel som for eksempel siger at organisatoriskEnhedNavn skal indeholde "Skoleafdelingen".

Udfordringen har ligget i AttentionObjektSamlingen. For eksempel (første figur) hvis vi ønsker at lave en regel hvor vi ønsker at "Form" skal være "59.10.05.10". Udfordringen skyldtes at AttentionObjektSamlingen er en liste med objekter af samme type - de hedder alle "Objekt". Og den måde vi pakkede xml om til json-format i berigelsen gjorde, at det var umuligt at lave en regel på indholdet her.

Men det er så ændret nu. Eller udvidet. Her ses, hvad en Besked er beriget med 

Det nye er sektionen nederst - attentionFormatFladObjektSamling. Her har vi lagt en anden udgave ind af det som vi plejer at skrive ind i attentionObjektSamling. 

Pilene i figuren peger på to udgaver af samme oplysninger taget fra attention.xml. Den nederste kan bruges til at lave regler med.

Her ses et eksempel på sådan en regel:

 

 

Baggrund

Baggrunden for at vi har udvidet berigeren er, at Brugerklubben SBSYS har flere medlemmer som deltager i arbejdet med Alle meddelelser fra det offentlige er digitale, som er beskrevet i en pdf der kan ses på Digitaliseringsstyrelsens website.

Grundlæggende opfatter jeg det som forstudier som skal give information som kan bruges i forbindelse med Næste generation Digital Post. Man ønsker at få erfaring med hvad man (afsendere og modtagere af Digital Post) kan få ud af at opmærke Meddelelser med flere metadata. Og her deltager så altså blandt andet medlemmer af Brugerklubben SBSYS. 

Attention.xml - attentionformatet - er en fil der er beskrevet i forbindelse med Digital Post: Meddelelsesformater. En Myndighed der sender Digital Post kan vælge at medsende sådan en fil, og formålet er at hjælpe modtageren med at finde det rette sted at levere Meddelelsen.

I forbindelse med Brugerklubbens deltagelse i Alle meddelelser fra det offentlige er digitale udvikler Convergens og Miracle nogle komponenter der skal gøre det muligt for medlemmerne at arbejde med attentionformatet:

  • Convergens udvider attention-berigeren som jeg her har omtalt ovenfor.
  • Convergens udvikler også en attention-klient, som bruges til at gøre det muligt at udfylde attention.xml for en slutbruger.
  • Miracle udvikler det der skal til for at SBSYS ESDH kan vise attention-klienten.

 

0 kommentarer til artiklen SBSIP: Forsøg med attention-formatet - nu kan vi lave regler på AttentionObjektSamling

Skriv de tegn, du ser på skærmen,
så vi ved, du ikke er en robot”
Indtast den viste kode:

Hvad har du på hjerte?

 

 

*
*
*
*
*
Send!

Vi vender tilbage med et svar så hurtigt, vi kan!

Mange tak for din besked. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få gratis viden og nyheder direkte i din indbakke. Vi lover, du bliver inspireret.

Vælg dit interesseområde