Digital Post og fejlkode 1000 - E-boks' infastruktur forbedres

Vi har over det sidste år set at vores kunder, der sender Digital Post, oplever en fejl 1000. Det er et fænomen der har været i vækst - for 2-3 år siden havde vi aldrig netop den fejl.

Fejlkode 1000 handler om at når et afsendersystem aktiverer Digital Post webservicen så svares der med en fejlkode (hvor tallet 1000 indgår i service-svaret).

Det vi har regnet os frem til at gøre er, at sendesystemet i dén situation skal forsøge at sende samme Meddelelse igen. Og der kan se ske tre ting når der forsøges igen:

  • Servicen svarer at Meddelelsen ikke kan opdateres. Det betyder at Meddelelsen faktisk kom igennem første gang.
  • Servicen svarer tak den er modtaget. Det betyder at Meddelelsen ikke kom igennem første gang, men nu er alt ok.
  • Fejkode 1000 som gør at vi skal prøve igen.

Mønsteret ovenfor er blevet vendt med E-boks' support, som har bekræftet at det er korrekt håndtering af dén situation.

Ud fra hvad jeg så har set i nogle supportsager for nyligt, og efter en mail-udveksling med Digitaliseringsstyrelsen, kan jeg regne mig frem til, at fejlkode 1000 sandsynligvis har noget at gøre med ressourcemangel på den infrastruktur som driver dele af Digital Post løsningen. Specielt når man sender Meddelelser som ligger på 30MB og op forekommer problemet. Og jeg vil mene, at dét at Skanderborg kommune sender noget der er stort kan påvirke hvad Rødovre kommune oplever kort tid efter. Vi har set at mange IO-managers på samme tid, eller kort tid efter hinanden, har haft problemer med at sende.

Jeg har så også netop hørt om at der bliver skiftet noget "indmad" rundt i E-boks' infrastruktur for at løse ressourceproblemerne. Arbejdet er i gang - nu i august 2018.

Jeg har også spurgt ind til om dette vil påvirke driften i sende-systemerne. Alle de IO-managers der sender Digital Post - skal de konfigureres om? Og her har jeg fået at vide, at skiftet ikke vil påvirke senderne (negativt).

Hvornår der rent faktisk - bag scenen - sker et skift ved jeg ikke. Men jeg vil da antage at det er i august eller september. 

Og det eneste vi kommer til at opleve er at der er færre fejl 1000-situationer.

0 kommentarer til artiklen Digital Post og fejlkode 1000 - E-boks' infastruktur forbedres

Skriv de tegn, du ser på skærmen,
så vi ved, du ikke er en robot”
Indtast den viste kode:

Hvad har du på hjerte?

 

 

*
*
*
*
*
Send!

Vi vender tilbage med et svar så hurtigt, vi kan!

Mange tak for din besked. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få gratis viden og nyheder direkte i din indbakke. Vi lover, du bliver inspireret.

Vælg dit interesseområde