Det nye Digital Post (NgDP) - endnu en teknisk rapport fra skyttegraven

Bare nogle løse noter fra hvor Convergens er med udviklingen af integration med Næste generation Digital Post (NGdP).

En lille opfølgning på det jeg tidligere har skrevet her: Det nye Digital Post (NgDP) - en teknisk rapport fra skyttegraven.

Hul igennem på Modtagersystem

Vi kan endnu ikke afhente Digital Post. Vi har haft vores Modtagersystem i luften i snart to måneder, og der er endnu ikke kommet post ind fra NgDP-platformen.

Vi sender Meddelelser ind på NgDP-platformen, adresseret så det bør komme ind på det Modtagersystem som vi har stående, men vi modtager ikke noget.

Vi har en supportsag åben hos Netcompany, og der sker også nogle bevægelser på den. Så sent som tirsdag i denne uge (25/8-2020) blev jeg bedt om igen at prøve at sende, men vores Modtagersystem så stadig ikke post.

Default Modtagersystem

Jeg fandt i dokumentationen for NgDP noget der så grimt ud, og jeg spurgte efter hvad det betød på digitaliser.dk.

En myndighed der henter Digital Post kommer til at have et default Modtagersystem. Og det så ud som om at dette default Modtagersystem skulle bruge et helt bestemt afhentningsmønster:

Det er i Next Generation Digital Post - Technical Integration v1.0.pdf . hvor der i afsnittet 4.8.4.2 Delivering one MeMo over REST PULL publish subscribe står: "Note: Default receiver systems must use this pattern"
Jeg har fået svar fra Digitaliseringsstyrelsen om at det er ikke sådan det kommer til at være. Default Modtagersystemet kommer til at kunne have et hvilket som helst afhentningsmønster. Det var et efterladenskab fra udbudsmaterialet som vil blive lavet om.

Pull afhentingsmønster for Modtagersystem - Default?

Jeg har på digitaliser.dks leverandørforum spurgt til hvad meningen er med det lidt pudsige Pull-mønster der er beskrevet i dokumentationen for Modtagersystemer: NgDP Modtagersystem: Hvorfor skulle man ønske at implementere one MeMo over REST PULL publish subscribe?

Jeg har fået et svar fra en anden leverandør: At det bliver lettere at beskytte Modtagersystemet mod overbelastning. Det giver faktisk rigtigt god mening. Det skal klart indgå i vores overvejelser omkring hvordan vi ender med at implementere integration.

Jeg har også fået et svar fra en leverandør som giver mig ret i at der er noget der ikke er helt godt med Pull-mønsteret: Nemlig at Pull-modtagersystemet skal udstille en snitflade som er tilgængelig over internettet.

Det er netop det med at skulle have en snitflade udstillet på internettet som en hel del myndigheder - og sikkert også virksomheder - ikke er glade for. Og det kan man i DP1/DP2-Digital Post undgå med det Pull-mønster der findes dér.

Jeg ved at det bliver overvejet, af Digitaliseringsstyrelsen, om der skal pilles ved Pull-mønsteret. Om det skal laves om eller at der skal laves endnu et mønster, som ikke kræver at man har en service som er offentligt tilgængelig.

4+1 bliver til n+1

Det er en ret vigtig ting for en del myndigheder.

Oprindeligt var det sådan at der var sat en hård grænse. En myndighed kunne maksimalt have 4 Modtagersystemer for Myndighedspost og 1 Modtagersystem for Virksomhedspost.

Dette er nu lavet om. Myndigheder kan have et uendeligt antal Modtagersystemer for Myndighedspost.

 

0 kommentarer til artiklen Det nye Digital Post (NgDP) - endnu en teknisk rapport fra skyttegraven

Skriv de tegn, du ser på skærmen,
så vi ved, du ikke er en robot”
Indtast den viste kode:

Hvad har du på hjerte?

 

 

*
*
*
*
*
Send!

Vi vender tilbage med et svar så hurtigt, vi kan!

Mange tak for din besked. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få gratis viden og nyheder direkte i din indbakke. Vi lover, du bliver inspireret.

Vælg dit interesseområde