NgDP: Vigtigt at sortering sker baseret på afsenders CVR og ikke afsenders navn

Hvis et Modtagersystem, som henter fra Det nye Digital Post (NgDP) skal sortere i posten baseret på hvem afsender er, så er der en vigtig information man skal kende til:

  • Afsenderens ID - CVRnummer hvis det er en myndighed eller en virksomhed - er den sikre værdi man kan sortere på.
  • Afsenderens navn kan man ikke være helt sikker på vil være den samme/ensartet.

Når afsenderen sender en Meddelelse i MeMO-format, så er der en række felter som man skal udfylde. Og lige her er det senderID og label jeg kigger på:

memo:senderID kan indeholde et CVRnummer eller et CPRnummer.

Der vil være et CVRnummer her, hvis afsender er en virksomhed eller en myndighed. Og NgDP-platformen sikrer at det CVRnummer der står her er korrekt; afsenderen kan ikke snyde med indholdet i dette felt.

memo:label er bare en tekst. Der er ikke noget check af at den tekst der står her svarer til CVRnummeret som står i senderID.

Så hvis Æblerød kommune har CVRnummer 11111111, og denne kommune sender en Meddelelse, så ved vi med sikkerhed at der i senderID-feltet står "11111111".

Men vi ved ikke med sikkerhed at der i samme Meddelelse står "Æblerød kommune" i label-feltet. Så der kan her stå "Æblerød", "Aeblerød kommune", "Din kommune".

Der sker ikke på NgDP-platformen et check af at label svarer til senderID.

Derfor: Hvis man skal lave sikre sorteringsregler baseret på afsenders identitet, så skal man lave dem i forhold til senderID.

Ovenstående er baseret på en tråd jeg har haft åbnet på digitaliser.dk: Sikrer NgDP-platformen sammenhæng mellem afsender-ID og Afsender-navn?

 

Historisk baggrund

I gamle Digital Post - DP2, som E-boks har udviklet, og drifter på vegne af Digitaliseringsstyrelsen - er det i dag sådan, at når man modtager Digital Post til et Afhentningssystem, så er der et felt i DP2-formatet som er udfyldt med navnet på afsendende myndighed (Eksempel: "Æblerød kommune"), og dette felt er oprettet på DP2-platformen. Det er altså ikke afsenderen der skriver navnet.

 

 

0 kommentarer til artiklen NgDP: Vigtigt at sortering sker baseret på afsenders CVR og ikke afsenders navn

Skriv de tegn, du ser på skærmen,
så vi ved, du ikke er en robot”
Indtast den viste kode:

Hvad har du på hjerte?

 

 

*
*
*
*
*
Send!

Vi vender tilbage med et svar så hurtigt, vi kan!

Mange tak for din besked. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få gratis viden og nyheder direkte i din indbakke. Vi lover, du bliver inspireret.

Vælg dit interesseområde