Gem dette til senere.

 

*
Send til mail!

Mange tak

Ledelse

Vinderne af Dafolo Prisen 2023 er kåret

18. december, 2023

Bedømmelsespanelet har valgt at præmiere tre besvarelser.

Årets Dafolo Pris sætter fokus på at belyse, hvordan fremtidens organisationer kan bidrage til bæredygtighed gennem regenerativ ledelse, der bygger på idéen om at skabe positiv forandring med inspiration fra naturen og skabe mere værdi, end man tager – til gavn for trivsel og bæredygtighed. 

Besvarelserne skulle behandle et af følgende emner: 

  • Hvilke ledelsesprincipper og -færdigheder samt organiseringer er nødvendige for at fremme en bæredygtig kultur i en offentlig organisation?
  • Hvordan vil den offentlige lederrolle ændres, når opgaven er at efterlade medarbejderne med mere energi, end den, de yder/leverer til organisationen?
  • Hvordan vil bæredygtigheden påvirke dagligdagen i fremtidens offentlige organisationer?
  • Hvad er de største udfordringer, som offentlige ledere står over for, når de forsøger at implementere bæredygtige strategier, og hvordan kan disse udfordringer overvindes?
  • Beskriv hverdagen på din offentlige bæredygtige drømmearbejdsplads anno 2030
  • De første skridt på vej mod bæredygtig offentlig ledelse

I et ikke-akademisk sprog påpeger de præmierede besvarelser vigtigheden af, at den meget store opgave med bæredygtig transformation af organisationer omsættes til konkrete mikroforandringer, så medarbejderne ser og mærker, hvad det betyder for deres hverdag i den offentlige organisation. Begrebet Protektorledelse introduceres som en ledelsesstil, der fokuserer på at beskytte medarbejdere mod forstyrrelser og overbelastninger ved hjælp af forsvarszoner. Ved at fremstille budskaberne med kant, lægges der op til, at læseren reflekterer og tager stilling. Endelig anbefales det, at regenerativ ledelse prioriterer forbundethed og trivsel blandt medarbejdere med initiativer, der frisætter medarbejdernes fulde potentiale og skaber en bæredygtig, fremtidsrettet arbejdskultur, som kommende generationer har lyst til at blive en del af.

De tre præmierede besvarelser er:

  • Bæredygtig hverdagsledelse af Signe Bruskin, Ph.d., foredragsholder og forfatter: 15.000 kr.
  • Regenerativ Protektorledelse og bæredygtig velfærdsreformation af Storm Stensgaard, filolog, forfatter og foredragsholder: 15.000 kr.
  • Regenerativ ledelse – en bevægelse fra ideal til praksis af Klara Søgaard, Jenny Grønby og Emma Victoria Keseler, stud. BA i Organisatorisk Læring: 10.000 kr.

Vi siger mange tak for de spændende bidrag og stort tillykke til vinderne. 

Har du lyst til at læse én af de tre besvarelser eller dem alle? Så kan du finde dem lige her:

Hvad har du på hjerte?

 

 

*
*
*
*
*
Send!

Vi vender tilbage med et svar så hurtigt, vi kan!

Mange tak for din besked. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få gratis viden og nyheder direkte i din indbakke. Vi lover, du bliver inspireret.

Vælg dit interesseområde