Digital Post og MeMo

- en vigtig grundsten i myndighedens it-infrastruktur og kommunikation til borgere

I 2022 fik offentlige myndigheder en ny Digital Post-platform baseret på et nyt dataformat, der gør det muligt at kommunikere mere effektivt og sikkert med borgere, virksomheder, andre myndigheder og internt i kommunen. 

MeMo-formatet giver nye muligheder

Den væsentligste ændring i det nye Digital Post er et nyt format for afsendelse og modtagelse af beskeder. Formatet kaldes Meddelelsesmodellen – eller blot MeMo. MeMo-formatet er mere avanceret end det gamle og åbner muligheden for en langt bedre håndtering af indgående post, klassificering af indhold og adressering til rette modtager. Samtidig understøttes overholdelse af GDPR, når meddelelser sendes på tværs af medarbejdere og myndigheder.

Formatet tillader, at afsender kan tilføje forskellige faciliteter, der kan styrke kommunikation f.eks. ved automatisk indsættelse af en aftale i borgerens digitale kalender, specificering af afsender eller afsendelse af en mere sigende SMS-notifikation. MeMo-formatet gør det også muligt at hjælpe en samarbejdspartner f.eks. en nabokommune eller anden offentlig myndighed med at sagsbehandle mere effektivt. 

Myndigheden kan altså forbedre indholdet til borgeren, virksomheden eller anden modtager med opsætning af forretningsregler, der understøtter automatisering af processer og sikker dataudveksling. 

Brug for rådgivning?

Kontakt os for en uforpligtende snak om udnyttelse af MeMo-formatet hos jer. Vores andre dygtige konsulenter deler meget gerne ud af deres viden om, hvordan offentlige myndigheder arbejder bevidst med Digital Post som et led i en it-infrastruktur, der understøtter automatisering af processer og sikker dataudveksling.

Samarbejdspartner til Brugerklubben SBSYS

Som samarbejdspartner og leverandør til Brugerklubben SBSYS har vi rådgivet medlemmerne om implementering af de forskellige faciliteter i Digital Post. Vi hjælper dem med at udnytte MeMo-formatet, så meddelelser, der sendes til borgere, virksomheder eller internt i myndigheden beriges med indhold, der øger kvaliteten af kommunikationen. Læs mere om vores samarbejde med Brugerklubben SBYS her.

 

Vil du vide mere?

Hvad har du på hjerte?

 

 

*
*
*
*
*
Send!

Vi vender tilbage med et svar så hurtigt, vi kan!

Mange tak for din besked. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få gratis viden og nyheder direkte i din indbakke. Vi lover, du bliver inspireret.

Vælg dit interesseområde