Universal Design for Learning

Skab deltagelsesmuligheder for alle med Universal Design for Learning

Universal Design for Learning (UDL) er en tilgang til læring og undervisning, der fremmer fleksible og inkluderende læringsmiljøer. Tilgangen understøtter læreres og pædagogers arbejde med at undervise en gruppe af forskelligartede børn og inspirerer til at arbejde med flere didaktiske veje i undervisningen, der kan reducere børnenes barrierer for at deltage. UDL er ikke en metode eller et færdigt didaktisk design, men en tilgang, der overskueligt og systematisk tilbyder konkrete didaktiske greb, der skaber mere fleksibilitet i undervisningens udførelse.

I dette forløb får I ny viden om, hvordan inkluderende undervisning kan tage udgangspunkt i elevernes forskelligheder ved at tilbyde forskellige veje til indtryk, udtryk og motivation. Ved at tilbyde og opfordre til at gå forskellige veje i læreprocessen skabes mere lige muligheder for at kunne deltage i de aktiviteter, der indgår i undervisningen.

Forløbet fokuserer på, hvordan I med udgangspunkt i elevernes forskelligheder og behov kan tilrettelægge et læringsmiljø, hvor alle elever får mulighed for at deltage og lære.

I får viden om:

  • Hvad UDL er, og hvilken forskning der ligger bag
  • Hvordan UDL kan praktiseres i en dansk skolekontekst, og hvad det kan bidrage med
  • Hvad den nyeste motivationsforskning siger, og hvordan UDL giver bud på arbejdet hermed
  • Hvordan du som professionel kan skabe deltagelsesmuligheder for alle elever gennem didaktiske overvejelser, der rækker ind i både indtryk og udtryk i undervisningen
  • Hvilke perspektiver og UDL-redskaber der kan bruges i undervisningen
  • Hvordan man kan komme fra intention til handling med adfærdsdesign.

 

Målgruppe

Forløbet henvender sig til lærere, ledelse, konsulenter, vejledere og forvaltninger, herunder PPR, der ønsker at styrke deltagelsesmuligheder i undervisningen. 

Forløbet tager udgangspunkt i jeres praksis, og det sigter mod at styrke jeres eksisterende praksis og det professionelle læringsfællesskab. 

Forslag til aktiviteter

Følgende er eksempler på aktiviteter, der kan sammensættes til konkrete forløb.

  • Læringsdag: På dagen får I indblik i og et fælles sprog for, hvad UDL er. Der arbejdes med et forskningsmæssigt belæg for anvendelsen af UDL, der styrker de professionelles grundlag for arbejdet. Desuden får I viden om og indblik i, hvordan UDL anvendes i praksis – med de muligheder og udfordringer, det kan give.
  • Læringsdag for PPR: For PPR-medarbejdere vil en læringsdag tilbyde et indblik i, hvordan rammeværket for UDL kan anvendes som sparringsværktøj i samarbejdet med skoler.  
  • Observation og sparring: I bliver observeret og modtager efterfølgende sparring, hvor der i fællesskab reflekteres over og arbejdes frem mod nye handlemuligheder. Teams modtager sparring for arbejdet med UDL i praksis, hvor der er mulighed for at udvikle praksis og skabe stærkere analyser af data.
  • Opfølgningsdag: Her kan I bygge videre på læringsdagen, observationer og sparringer. Vi tilbyder oplæg og øvelser, der skaber sammenhæng mellem teori og praksis, og som understøtter det videre arbejde med de pædagogiske og didaktiske overvejelser om UDL, deltagelsesmuligheder og elevernes læring.

 

Hvorfor vælge Dafolo?

Vores konsulenter har stor erfaring med at undervise og facilitere læringsdage og andre aktiviteter, hvor deltagerne inddrages i at oversætte viden til egen praksis. Vores konsulenter har erfaring med at undervise i, formidle viden om og implementere UDL, og denne viden ønsker vi at brede yderligere ud. 

Vi er meget optaget af at bygge bro mellem den teoretiske og forskningsbaseret viden om UDL til en solid praksis, hvor I kan udvikle jer både alene og i fællesskab med andre. 

Pris 

Prisen fastsættes efter forløb, der er skræddersyet til netop jer. Kontakt os for en dialog og et uforpligtende oplæg om, hvordan vi kan hjælpe jer i arbejdet med UDL. 

Vil du vide mere?

Hvad har du på hjerte?

 

 

*
*
*
*
*
Send!

Vi vender tilbage med et svar så hurtigt, vi kan!

Mange tak for din besked. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få gratis viden og nyheder direkte i din indbakke. Vi lover, du bliver inspireret.

Vælg dit interesseområde